Skip to main content

Η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ιλίου διοργανώνει  ημερίδα με τίτλο «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας, την Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμου Ιλίου Διαδημοτικά Κοινωνικά Δίκτυα  “ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ” και “ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”», την Πέμπτη 20/10/2022 στις 12:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Ιλίου.

Οι παραπάνω δράσεις αφορούν σε ένα πλέγμα κοινωνικών υπηρεσιών που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, σε εργαζόμενους, σε μητέρες ή εν δυνάμει μητέρες, σε ηλικιωμένους και σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στοχεύει στην ψυχοκοινωνική στήριξη, την ενημέρωση, την κοινωνική δικτύωση, την επαφή με την αγορά εργασίας, αλλά και στην αποκατάσταση χρόνιων προβλημάτων και την αντιμετώπιση συνεπειών του Covid – 19.

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Δήμου Ιλίου, σε στελέχη που απασχολούνται σε κοινωνικές δομές, καθώς και άλλους φορείς που ενδιαφέρονται για τις δράσεις του έργου.

Σκοπός της είναι η αναλυτική ενημέρωση των πολιτών και των φορέων του Δήμου Ιλίου για όλες τις καινοτόμες υπηρεσίες που παρέχονται στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων, μέσα από μια πλήρη παρουσίαση του έργου. Θα υπάρξει ενημέρωση για τις ωφελούμενες ομάδες, τα ψηφιακά και μεθοδολογικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν, τα αναμενόμενα αποτελέσματα και το χρονοδιάγραμμα των δράσεων. Οι πολίτες και οι φορείς θα ενημερωθούν επιπλέον για την προσβασιμότητα τους στις υπηρεσίες και τα αναμενόμενα οφέλη που θα αποκομίσουν από την συμμετοχή τους.

Παράλληλος στόχος της ημερίδας αποτελεί η επίτευξη της διάχυσης της πληροφορίας και της αναγνωρισιμότητας των δράσεων, ώστε να μπορέσουν όλο και περισσότεροι πολίτες του Δήμου Ιλίου να αξιοποιήσουν τα οφέλη που παρέχει  το έργο.

Την ημερίδα θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Ιλίου κος Ζενέτος Νικόλαος, ενώ θα μιλήσουν ο κος Πιτσούλης Νικόλαος, πρόεδρος της εταιρίας Δήμητρα Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Α.Ε., οι κοινωνικοί λειτουργοί κυρίες Κουβέλη και Φλώρου, οι ψυχολόγοι κυρίες Μουδάτσου, Σερπεντίνη και Κάρκου και η μαία κυρία Σερπεντίνη. Την ημερίδα συντονίζει ο κύριος Βουδούρης Οδυσσέας, πρόεδρος του Κοινωνικού ΕΚΑΒ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε στην παρακάτω φωτογραφία