Skip to main content

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διακρατική συνάντηση, που είχε στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, εμπειρίας και τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των νέων.
Στην συνάντηση, παραβρέθηκαν δύο κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου της Ουψάλας, στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων Καματερού και άλλων Δήμων της Δυτικής Αθήνας καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση του φαινομένου της παραβατικότητας των νέων.
Εστίασαν στους τρόπους προσέγγισης των νέων και των οικογενειών τους ενώ ανέλυσαν τις μεθόδους πρόληψης που εφαρμόζονται ώστε να μειωθούν τα περιστατικά παραβατικότητας.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την εξαγωγή συμπερασμάτων για τις καλές πρακτικές τις οποίες μπορεί να υιοθετήσει ο κάθε Δήμος και να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά το φαινόμενο της παραβατικότητας των νέων, ένα φαινόμενο που παρουσιάζει έξαρση στις μέρες μας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας του Δήμου Ιλίου σε συνεργασία τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), στο πλαίσιο του «Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας» που αποτελεί δράση που εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Δυτικής Αθήνας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).