Skip to main content

Με επιτυχία υλοποιήθηκε το θεματικό εργαστήριο του Δήμου Ιλίου: «Η Εργασία στη μετά- Covid Εποχή: Εμπειρία και Προοπτικές», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Ιλίου, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στα πλαίσια του έργου: «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας, την Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στον Δήμο Ιλίου, Διαδημοτικά Κοινωνικά Δίκτυα «ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ» & «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Στα πλαίσια του εργαστηρίου, παρουσιάσθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας χαρτογράφησης αναγκών των εργαζομένων τη μετα-Covid περίοδο, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου σε τοπικές επιχειρήσεις της εμπορικής περιοχής του Δήμου Ιλίου, το προηγούμενο διάστημα.

Τα ευρήματα της επιστημονικής μελέτης σχολίασε η ψυχολόγος κ. Μαρία Μουδάτσου η οποία διαθέτει ειδίκευση στη δικαστική ψυχολογία (Forensic Psychology M.Sc.).

Στη συνέχεια έλαβε χώρα εισήγηση από τον κ. Νικόλαο Πιτσούλη ο οποίος είναι ο Πρόεδρος του εκπαιδευτικού οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», σχετικά με την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την επικοινωνία και την αγορά εργασία την περίοδο της πανδημίας.

Επιπρόσθετα, η κα Μαρία Κουφοπούλου η οποία είναι εκπρόσωπος της ΙΝΕ ΓΣΕΕ, πραγματοποίησε εισήγηση για τα μέτρα, τους κανόνες και τη νομοθεσία που άλλαξαν το τοπίο στις εργασιακές συνθήκες κατά την περίοδο της πανδημίας.

Τέλος, ακολούθησε συζήτηση πάνω σε τρέχοντα ζητήματα μεταξύ των εισηγητών, των στελεχών των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου, καθώς και τους εργαζόμενους.