Skip to main content

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελευταία θεματική εκδήλωση της σειράς ενημερώσεων από επαγγελματίες παροχής κοινωνικών υπηρεσιών του Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας του Δήμου Ιλίου, στα ΚΑΠΗ του Δήμου Ιλίου. Η θεματική εκδήλωση με θέμα την Τρίτη Ηλικία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Μαρτίου στο 8ο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιλίου. Οι ηλικιωμένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις εξής θεματικές ενότητες:

  1. Ενημέρωση για τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ για την προστασία και την ορθή χρήση των μέσων προστασίας από τον covid 19 με απλά λόγια ώστε να αποφευχθεί η παραπληροφόρηση.
  2. Ενημέρωση σε θέματα επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης ώστε να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο και κάθε ηλεκτρονική μορφή επικοινωνίας.
  3. Ενημέρωση με θέμα «Μένω υγιής» με προτάσεις για την διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Η ενημέρωση από τους επαγγελματίες κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και η συζήτηση που ακολούθησε με τους ωφελούμενους του 8ου ΚΑΠΗ Ιλίου, πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του ΚΑΠΗ. Έμφαση δόθηκε στην απομόνωση λόγω της πανδημίας COVID-19 και περισσότερο στην εμπειρία των ηλικιωμένων ατόμων, ενώ οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις δραστηριότητες της καθημερινότητας τους με τους εισηγητές και συζήτησαν επάνω σε αυτές.